[Gluster-users] Replication does not replicate the reference node on crash

Stephan von Krawczynski skraw at ithnet.com
Thu Nov 5 07:23:36 PST 2009


On Thu, 5 Nov 2009 13:51:20 +0100
joel vennin <joel.vennin at gmail.com> wrote:

> Hi ! I'm continuing to test glusterfs,
> 
> I've a strange problem us replication in fact. My setup is prety easy, i've
> 3 nodes, and I want to make replication through this 3 nodes
> 
> Basic configuration:
> 
> volume mega-replicator
>        type       cluster/replicate
>        subvolumes zbrick1 zbrick2 zbrick3
> end-volume
> 
> The scenario:
> 
> 1) I copy data to the gluster mount point: -> Data is copied on the 3 nodes
> [OK]
> 2) I kill zbrick2 glusterfs, I erase data on zbrick2, I remount glusterfs
> mount point, do a ls -Rl on the mount point, data is replicated to zbrick2
> [OK]
> 3) I do exactly the same thing with zbrick1, when I mount again the zbrick1,
> I do a ls -Rl on the mount point and there is nothing, the directory is
> empty.
>     So I do a ls -Rl on the zbrick2 and on zbrick3, and I get the same
> result, nothing on the mount point.
>     Why ?

This sounds like the classical case of not being able to heal brick1 without
knowing the file names. Please try to create a file list on brick 2 with find
and then ls the files in the list on the mountpoint. You should see healing of
brick1. The docs talk explicitly about this point.


> 
> 
> Note: that I use the latest version from the git repository.
> 
> Joel
> 


-- 
Regards,
Stephan



More information about the Gluster-users mailing list