[Gluster-users] Problems building glusterfs-1.4.0rc7

Filipe Maia filipe at xray.bmc.uu.se
Wed Jan 14 04:14:14 PST 2009


It indeed solves the problem. Thanks!

On Wed, Jan 14, 2009 at 12:12, Keith Freedman <freedman at freeformit.com> wrote:
> I believe (I've not tested it) this will solve your problem.
> go to line 23050 of the configure script and add the following:
>
> if test "x$BUILD_LIBGLUSTERFSCLIENT" != "xyes"; then
>        GF_BOOSTER_SUBDIR=""
> fi
>
>
>
> At 01:02 AM 1/14/2009, Filipe Maia wrote:
>>
>> Hi,
>>
>> I tried building RC7 using the following options on my Debian Etch
>> x86_64 server:
>>
>> glusterfs-1.4.0rc7# ./configure --prefix=/usr --disable-bdb
>> --disable-mod_glusterfs --disable-libglusterfsclient
>> ...
>> GlusterFS configure summary
>> ===========================
>> FUSE client        : no
>> Infiniband verbs   : yes
>> epoll IO multiplex : yes
>> Berkeley-DB        : no
>> libglusterfsclient : no
>> mod_glusterfs      : no ()
>> argp-standalone    : no
>>
>> glusterfs-1.4.0rc7# make
>> ...
>> gcc -g -O2 -o .libs/glusterfs-booster.so -shared -nostartfiles
>> glusterfs_booster_so-booster.o
>> -L/root/admin/glusterfs/build/glusterfs-1.4.0rc7/libglusterfs/src
>>
>> /root/admin/glusterfs/build/glusterfs-1.4.0rc7/libglusterfs/src/.libs/libglusterfs.so
>> -L/root/admin/glusterfs/build/glusterfs-1.4.0rc7/libglusterfsclient/src
>> -lglusterfsclient -ldl -lpthread
>> /usr/bin/ld: cannot find -lglusterfsclient
>> collect2: ld returned 1 exit status
>> make[3]: *** [glusterfs-booster.so] Error 1
>> make[3]: Leaving directory
>> `/root/admin/glusterfs/build/glusterfs-1.4.0rc7/booster/src'
>> make[2]: *** [all-recursive] Error 1
>> make[2]: Leaving directory
>> `/root/admin/glusterfs/build/glusterfs-1.4.0rc7/booster'
>> make[1]: *** [all-recursive] Error 1
>> make[1]: Leaving directory
>> `/root/admin/glusterfs/build/glusterfs-1.4.0rc7'
>> make: *** [all] Error 2
>>
>> So it seems to still try to link against libglusterfsclient even
>> thought i asked him not to build it.
>> Removing --disable-libglusterfsclient from the configure command makes
>> it work fine.
>>
>> Seems to be just a small tweak in the configure scripts but I don't
>> really know where.
>>
>> Filipe
>>
>> _______________________________________________
>> Gluster-users mailing list
>> Gluster-users at gluster.org
>> http://zresearch.com/cgi-bin/mailman/listinfo/gluster-users
>



More information about the Gluster-users mailing list