[Gluster-users] Anormal Gluster shutdown

Craig Carl craig at gluster.com
Fri Dec 3 00:01:59 PST 2010


Samuel -
    I can't reproduce this issue locally, can you send me operating 
system and hardware details for both the Gluster servers and the client?

Thanks,

Craig

-->
Craig Carl
Senior Systems Engineer
Gluster



On 12/02/2010 05:59 AM, Samuel Hassine wrote:
> Hi all,
>
>
>
> GlusterFS partition automatically shutdown when umounting a binded mount
> point
>
> with "-f" option (without it works).
>
>
>
> How to reproduce:
>
>
>
> mounted Gluster partition on /gluster (any config):
>
>
>
> df: localhost:/gluster        4.5T  100G  4.4T   3% /gluster
>
> mount: localhost:/gluster on /gluster type fuse.glusterfs
>
> (rw,allow_other,default_permissions,max_read=131072)
>
>
>
> commands:
>
>
>
> mkdir /test
>
> mount -n --bind /gluster /test
>
> ls /test (verify you have the Gluster)
>
>
>
> and:
>
>
>
> umount -f /test
>
>
>
> ===>
>
>
>
> df: `/gluster': Transport endpoint is not connected
>
> [2010-12-02 14:48:56.38309] I [fuse-bridge.c:3138:fuse_thread_proc] fuse:
>
> unmounting /gluster
>
> [2010-12-02 14:48:56.38364] I [glusterfsd.c:672:cleanup_and_exit]
> glusterfsd:
>
> shutting down
>
>
>
> Before 3.1.x I did not have this bug.
>
>
>
> Regards.
>
> Sam
>
>
>
>
> _______________________________________________
> Gluster-users mailing list
> Gluster-users at gluster.org
> http://gluster.org/cgi-bin/mailman/listinfo/gluster-users


More information about the Gluster-users mailing list