[Gluster-users] NFS secondary groups not working.

Mike Hanby mhanby at uab.edu
Mon Aug 29 09:44:56 PDT 2011


I just noticed the problem happening on one client in our environment (clients and servers running 3.2.2), other clients work fine.

The clients and servers are all CentOS 5.6 x86_64

I get the same permission denied using Gluster FUSE and Gluster NFS mounts on this client.

I'm not mounting it with ACL.

The volume is a simple distributed volume with two servers.

> -----Original Message-----
> From: gluster-users-bounces at gluster.org [mailto:gluster-users-
> bounces at gluster.org] On Behalf Of Hubert-Jan Schaminee
> Sent: Saturday, August 27, 2011 10:10 AM
> To: Anand Avati
> Cc: gluster-users at gluster.org
> Subject: Re: [Gluster-users] NFS secondary groups not working.
> 
> Op zaterdag 13-08-2011 om 20:22 uur [tijdzone +0530], schreef Anand
> Avati:
> >
> >
> > On Sat, Aug 13, 2011 at 5:29 PM, Dipeit <dipeit at gmail.com> wrote:
> >         We noticed this bug too using the gluster client. I'm
> >         surprised that not more people noticed this lack of posix
> >         compliance. This makes gluster really unusable in multiuser
> >         environments. Is that because gluster is mostly used in large
> >         web farms like pandora?
> >
> >
> >
> >
> >
> > GlusterFS is POSIX compliant w.r.t user groups. We have not seen this
> > issue in our testing. Can you give more info about your setup? Have
> > you mounted with -o acl or without? Anything unusual in the logs?
> >
> >
> > Avati
> 
> I'm having the same problem here.
> 
> I use the latest version (3.2.3 build on Aug 23 2011 19:54:51 of the
> download site) on a Centos 5.6 as a gluster servers, Debian squeeze
> (same version) as client.
> I'm refused access to files and directories despite having correct
> group permissions.
> 
> So I installed a clean Centos client (also latest version) for a test
> and everything is working perfectly .... ?
> 
> The used Debian (squeeze) and Centos are 64 bits (repository from
> gluster.com).
> Using Debian testing (64 and 32 bits) and gluster from the Debian
> repository also denies me access in 64 and 32 bits version.
> 
> I assume the mixed environment explains why this bug is rare.
> 
> The used gluster installation is a basic replicated setup one with two
> servers like described in the de Gluster docs.
> 
> 
> Hubert-Jan Schaminée
> 
> 
> 
> 
> 
> 
> _______________________________________________
> Gluster-users mailing list
> Gluster-users at gluster.org
> http://gluster.org/cgi-bin/mailman/listinfo/gluster-users


More information about the Gluster-users mailing list